Ghilotine pavele

Filtreaza dupa Vezi filtrele

6 produse

Ghilotine Pavele

Ghilotinele pentru pavele sunt echipamente sigure si eficiente ce permit taierea precisa a pavelelor, caramizilor si a blocurilor de BCA si beton. Acestea nu produc praf si sunt usor de folosit, fiind echipamentele perfecte pentru proiectele de amenajare, pavaj si constructii.

La Triton veti gasi o gama variata de ghilotine pentru pavele, cu capacitati diverse, realizate din materiale durabile, pentru toate nevoile dumneavoastra.

 

Ce este o Ghilotina pentru Pavele?

Ghilotina de pavele este un echipament profesional folosit pentru taierea pavelelor, caramizilor si blocurilor de ciment intr-o maniera facila. Acestea sunt deosebit de utile in proiectele de amenajare ale spatiilor verzi, pavaje sau constructii. In general, clasificam ghilotinele in trei clase.

Ghilotinele de pavele manuale permit utilizatorului sa plaseze pavela sub lama speciala si sa apese un maner pentru a o taia rapid. Acestea sunt perfecte pentru proiectele mai mici, sau pentru a fi utilizate cu pavele sau caramizi de dimensiuni standard.

Ghilotinele de pavele hidraulice sunt folosite in contexte profesionale sau acolo unde este nevoie de taierea materialelor mai dure. Ele folosesc presiune hidraulica pentru mai multa putere si precizie.

Ghilotinele de pavele electrice sau pneumatice cresc eficacitatea in proiectele de mari dimensiuni, automatizand taierea materialelor si necesitand mult mai putin efort manual.

 

Avantajele utilizarii ghilotinelor pentru pavele

Folosirea ghilotinelor pentru pavele are numeroase avantaje, mai ales in contextul pavajelor, amenajarilor peisagistice si zidariei. Enumeram cateva dintre ele mai jos.

 • Precizie - ghilotinele de pavele produc taieturi drepte, precise, ce va vor permite sa amenajati spatii estetice si sa economisiti materiale.
 • Mai putin praf - spre deosebire de fierastraie, ghilotinele nu produc praf. De aceea, ele sunt ideale pentru pastrarea curateniei in spatiile de lucru si protectia muncitorilor.
 • Mai putin zgomot - ghilotinele de pavele produc mai putin zgomot decat fierastraiele, facandu-le uneltele perfecte de folosit in spatii rezidentiale.
 • Siguranta - ghilotinele sunt mai sigure decat fierastraiele, intrucat nu folosesc lame rotative si nu arunca resturi de materiale.
 • Portabilitate - ghilotinele de pavele sunt usor de transportat si amplasat in orice spatiu, pot fi ridicate si mutate cu un minim de efort si nu necesita prea multa pregatire pentru utilizare.
 • Eficienta - ghilotinele manuale nu necesita energie electrica, inlocuiri frecvente ale lamelor, combustibil sau mentenanta costisitoare. Mai mult, datorita portabilitatii si versatilitatii, acestea cresc productivitatea si economisesc timp.

Caracteristicile Ghilotinelor de Pavele

Ghilotinele de pavele au un design robust cu un maner conectat la o lama, care aplica presiune pe materialul ce se doreste a fi taiat. Acestea sunt construite din materiale durabile, precum otelul. Cele mai multe modele sunt ajustabile, permitand utilizatorului sa regleze ghilotina in functie de duritatea si grosimea materialelor.

Ghilotinele de pavele manuale pot taia usor prin:

 • Pavele din ciment
 • Caramizi din materiale standard (mix de argila si nisip, beton, zgura de furnal, etc.)
 • Pietre naturale
 • Blocuri de ciment

Capacitate de Taiere

Ghilotinele de pavele au capacitati de taiere variate, insa majoritatea pot taia cu succes materiale cu inaltimea intre 25 mm si 150 mm si latimea intre 50 mm si 650 mm. Modelele cu capacitati pe acest spectru sunt eficiente pentru taierea celor mai multe pavele si caramizi de dimensiuni standard.

Unele modele profesionale pot avea capacitati mai ridicate pentru utilizari speciale.

Nu uitati sa verificati specificatiile oricarui echipament pe care urmeaza sa il achizitionati de la Triton, pentru a va asigura ca se potriveste nevoilor dumneavoastra.

 

Tipuri de Ghilotine

Ghilotine din Otel pentru Caramida

Pentru diversele lucrari de amenajare, constructii si zidarie, puteti folosi ghilotina pentru caramida din otel de la Energo. Aceasta are un design compact si durabil si poate fi transportata usor, intrucat cantareste doar 9 kg.

Ghilotina este potrivita pentru caramizi si blocuri BCA intr-un interval de latime de 40-73 mm si un interval de inaltime de 85-120 mm.

 

Ghilotine din Otel pentru Pavele

Pentru lucrarile de peisagistica si pavaje, puteti folosi o ghilotina de pavele din otel, in functie de dimensiunile materialelor utilizate.

Ghilotina pentru pavele 6500-MFK de la Energo este perfecta pentru un regim intens de utilizare si permite taierea simultana a doua pavele. Aceasta poate fi folosita pentru materiale de maxim 650 mm latime si 1200 mm lungime, cu o adancime de maxim 120 mm.

Bucurati-va de o eficienta sporita datorita rotilor pentru transport facil si marcajului gradat pentru taiere precisa, chiar si pe diagonala.

Pentru lucrari standard, Triton recomanda ghilotina de pavele 4300-MFK-IQ de la Energo, ce vine dotata cu toate functionalitatile necesare unei lucrari ca la carte. Capacitatea maxima de taiere este de 430 mm latime, 850 mm lungime si 120 mm grosime, facand acest echipament solutia perfecta pentru cele mai comune lucrari profesionale.

Ghilotina de pavele 3300-TS-IQ este solutia economa pentru proiectele ce nu necesita lucrul cu materiale foarte dure, de dimensiuni foarte mari. Cu o capacitate de taiere a pavelelor de pana la 330 mm latime si 120 mm grosime, aceasta ghilotina Energo va face fata tuturor pavelelor de dimensiuni standard folosite in pavaje si lucrari de peisagistica.

Si acest echipament vine cu roti pentru transport si marcaje pentru taierea precisa, chiar si pe diagonala, pentru eficienta sporita si rezultate estetice.

 

Utilizari Comune ale Ghilotinelor pentru Pavele

 

Proiecte de pavare rezidentiale

Ghilotinele de pavele sunt alegeri excelente pentru proiectele de pavare rezidentiale, intrucat nu necesita multa pregatire si efort. Ghilotinele nu produc praf, permitand utilizatorilor sa pastreze un spatiu curat si sa nu afecteze copiii sau animalele de companie ce ar putea ajunge in preajma santierului.

In spatii rezidentiale, ghilotinele de pavele pot fi folosite pentru a construi terase, trotuare si parcari sau pentru delimitarea spatiilor din gradina.

 

Proiecte de pavare comerciale si administrative

Datorita costurilor reduse, preciziei si eficientei lor, ghilotinele de pavele sunt folosite in mod comun pentru proiectele de pavare comerciale si administrative. Echipamentele sunt deosebit de folositoare in amenajarea trotuarelor, spatiilor pietonale, a parcurilor sau spatiilor de recreere.

Folositi ghilotine pentru pavele atunci cand doriti un rezultat estetic, uniform, realizat cu mai putin efort si intr-un timp mai scurt. Ghilotinele va permit sa realizati modele unice si detaliate, ce sunt apreciate mai ales in parcuri si in zonele de relaxare.

 

Utilizare industriala

Ghilotinele de pavele pot fi utilizate si pentru proiecte industriale, unde ofera utilizatorilor aceleasi beneficii. Taieturile precise si sigure sunt deosebit de folositoare in constructia podurilor, spatiilor de incarcare si descarcare a marfurilor sau podelelor din fabrici si depozite.

 

Intretinere si Siguranta

Instructiuni de intretinere regulata

Multe modele de ghilotine de pavele au un design compact, ce permite stocarea in siguranta, fara a ocupa mult spatiu cand nu sunt folosite. In functie de model, greutatea acestora variaza, insa majoritatea ghilotinelor manuale au intre 14 si 36 kg.

Unele modele pot prioritiza usurinta la transport si cantari mai putin, insa acelea vor sacrifica, in general, rezistenta echipamentului.

Mentenanta unei ghilotine de pavele este simpla si implica doar urmatorii pasi:

 1. Curatare - lama trebuie verificata si curatata periodic de orice resturi sau urme de praf.
 2. Lubrifiere - mecanismele in miscare, precum manerul si pivotul lamei, trebuie lubrifiate periodic pentru a asigura durabilitatea echipamentului si precizia lucrarilor.
 3. Ascutirea si inlocuirea lamei - lama trebuie sa ramana ascutita pentru eficienta si acuratete. Daca aceasta devine indoita, sparta, sau invechita, va trebui inlocuita.
 4. Inspectie - verificati echipamentul regulat pentru orice semn de deteriorare a lamei, suruburilor si manerului. Strangeti sau inlocuiti diversele componente in functie de necesitate.

Masuri de siguranta in utilizare

Ghilotinele de pavele sunt usor de folosit si nu necesita o pregatire indelungata, insa utilizatorii vor avea nevoie de un timp de acomodare pentru a executa taieturi precise. Desi procesul de taiere al pavelelor necesita si efort fizic, designul acestora permite folosirea avantajului mecanic pentru taiere, astfel incat muncitorii sa nu fie nevoiti sa depuna un efort excesiv.

Este important, totusi, ca utilizatorii sa poarte echipament de protectie atunci cand folosesc o ghilotina de pavele.

Te așteptăm în magazinele Triton din toată țara pentru a descoperi unelte și echipamente de la branduri premium