ORAR
L-V: 08-17:00
S: inchis
D: inchis
Scrie-ne un mesaj Vezi locatiileSlefuitorul roto-orbital este utilizat intr-o gama variata de aplicatii precum finisarea si prelucrarea suprafetelor din lemn, metal, plastic, fibra de sticla, reconditionarea pieselor de mobilier sau tamplarie, curatarea suprafetelor de vopsea, lucrari de mecanica si tinichigerie. Un slefuitor orbital poate fi alimentat atat direct de la reteaua electrica cat si cu acumulator. Pentru atelierele care dispun de sursa de aer comprimat se poate utiliza un slefuitor orbital pneumatic. Diametrul talerului unui slefuitor cu excentric poate fi de 125 mm sau 150 mm. Un slefuitor orbital cu excentric cu diametrul talerului de 125 mm este mai compact, are o greutate mai mica si se poate manevra cu usurinta chiar si cu o singura mana. Slefuitoarea orbitala cu diametrul platoului de 150 mm este rentabila pentru suprafetele mai mari de lucru.
Masina de slefuit cu rotatie orbitala este mai eficienta pe masura ce numarul frecventelor de oscilatie si a diametrului de oscilare sunt mai mari. Un excentric mai mare inseamna o indepartare mai buna de material dar un finisaj mai scazut, pe cand printr-o valoare mai mica a excentricului se obtine un randament de lucru mai scazut dar finisaje de calitate superioara, in functie de granulatia consumabilului. Unele modele au ca functionalitate reglarea frecventei pentru a se adapta tipului de material.
Slefuitoarele roto-orbitale trebuiesc utilizate impreuna cu saculetul de colectare a prafului sau prin conectarea la un aspirator. Slefuitoarele orbitale profesionale au un nivel scazut al vibratiilor ( sub 3.5 m/s² ) pentru lucrul intensiv cat mai putin obositor.